Žitné otruby - Rye bran

Secale cereale

Zařazení

  • Proteinové krmivo, vedlejší produkt mlýnského průmyslu

Popis a charakteristika

  • Otruby obsahují převážně obalové části zrna
  • Ve srovnání s obilninami a jinými mlynářskými krmnými zbytky mají otruby nižší energetickou hodnotu, vyšší obsah vlákniny a také vyšší obsah minerálních látek

  • Mají horší dietetické vlastnosti než otruby pšeničné

Možná rizika, antinutriční látky

  • Fytáty
Využití ve výživě jednotlivých druhů a kategorii zvířat

  • Jejich použití je omezeno na starší kategorie skotu ve výkrmu, někdy v menší míře pro dojnice
  • Obsahují vysoké hladiny fytátů, které zvyšují dostupnost P u prasat, což zlepšuje absorpci a retenci P, zvýšily také retenci Ca

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky